Pages

Ads 468x60px

Social Icons

marți, 17 iulie 2012

Un titlu inspirat salveaza un articol slab

O regulă de bază în content writing, la fel ca şi în jurnalism, e aceea că un titlu bun, inspirat, dă personalitate întregului conţinut chiar dacă acesta nu conţine neapărat multe lucruri de luat în seamă. Astfel, baza unei pagini web şi al unui articol o reprezintă cu certitudine titlul pentru că acesta este primul lucru care sare în ochii cititorului. Şi dacă un titlu nu e relevant, atunci degeaba s-a depus o muncă asiduă pentru crearea unui content original.


La fel ca şi restul articolului şi titlul trebuie să fie optimizat SEO. În acest sens se vor alege anumite cuvinte cheie reprezentative, fără să se facă abuz de acestea, fiind identificarea elementelor ce îl vor atrage pe cititor.

În motoarele de căutare, întotdeauna apare titlul articolului sau al paginii web, însoţit de o scurtă descriere. Iar dacă userii, fără să ştie ce conţine articolul respectiv, nu vor fi atraşi de titlu, nu vor accesa pagina respectivă. În acest mod, titlul devine un factor esenţial în content writing, fiind acel aspect care face poate face diferenţa.

Alegerea unui titlu bun nu este o treabă chiar aşa de uşoară. Mulţi jurnalişti şi content writeri cu experienţă au mari deficienţe în cadrul acestui proces. De-a lungul timpului au fost însă concepute mai multe metode şi reguli pentru a veni în sprijinul celor mai puţin inspiraţi.

Un content writer trebuie să ştie că un titlu trebuie să fie cât mai scurt, să nu depăşească şapte-opt cuvinte, pentru că în caz contrar spiderii motoarelor de căutare îl vor ignora. De asemenea, nici userilor nu le va fi foarte uşor să citească un titlu lung, deoarece oboseşte.

Dacă nu ştii cum să alegi un titlu, se poate ţine cont de o strategie foarte simplă dar eficientă: Pe baza informaţiilor din articol se vor scoate câteva cuvinte (4-5) se vor aşeza în coloană iar apoi pentru fiecare cuvânt se vor găsi sinonime, ce vor fi trecute în dreptul acestora. Astfel, cu ajutorul aceste cuvinte cheie se va construi garantat un titlu relevant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu