Pages

Ads 468x60px

Social Icons

luni, 23 iulie 2012

Despre munca într-o echipa de content writeri


Munca de content writer este una frumoasă și plină de satisfacții, dacă este făcută în mod cinstit și responsabil. Când te străduiești să iți faci bine treaba, vei avea parte de recunoștință și apreciere pentru munca ta. Aceste lucruri sunt absolut necesare atunci când faci parte dintr-o echipă de scriitori articole web.


Cum ar trebui să fie o echipă de content writeri


O echipă de content writeri are succes dacă fiecare membru are un rol precis, responsabilități bine stabilite, drag de studiu și multă răbdare.  În caz contrar, în lipsa unei strategii bine definite și al unui plan cu reguli care să fie respectate cu strictețe, totul se va duce de râpă.

Individualismul romanilor


O mare problemă pentru o echipă de content writeri o reprezintă spiritul individualist. Când cineva trage numai pentru el, echipa nu mai funcţionează bine. De asemenea, când doar unul munceşte, ceilalți mimând lucrul, iarăşi este o problemă. Acest lucru poate fi însă prevenit foarte uşor prin trasarea sarcinilor. Astfel, în cadrul unui proiect fiecare va şti că are de scris x articole, de înscris în n directoare şi de adus y fani pe Facebook. De asemenea e important ca fiecare să abordeze doar domeniul pe care îl stăpâneşte mai bine şi să îşi dea silinţa în acelaşi timp să aprofundeze, să dobândească cunoştinţe noi pentru ca pe viitor să acopere cât mai multe nişe.

Comunicare, colaborare, respect


Nu e de ajuns ca cei ce lucrează împreună sa fie foarte dedicaţi. Relaţia dintre membrii unei echipe de content writeri este esenţială pentru bunul mers al activităţii. Trebuie să existe o comunicare excelentă şi colaborarea să se bazeze pe respect. Un scriitor de articole web trebuie să fie şi un bun comunicator şi negociator, atât cu membrii din echipă cât şi cu potenţialii clienţi.

Probleme dacă nu iţi împarţi sarcinile


Când toţi fac ce e mai uşor şi munca grea rămâne neterminată, totul a fost în zadar. Pentru a se evita acest lucru trebuie ca, cum am spus şi mai sus, cineva să împartă sarcinile sau acestea să fie trasate de comun acord, pentru a nu apărea apoi discuţii că x are mai uşor şi y mai mult. Spre exemplu, pentru ca o echipă de de content writeri sa funcţioneze cât mai bine se vor desemna persoane care să adune informaţii, persoane care să se ocupe de optimizare, persoane care să înscrie în directoare sau să posteze pe forumuri, etc.

Concluzii


Succesul într-o echipă de content writeri e dat de în primul rând de comuniunea dintre membri. O echipă ar trebui să fie unită iar fiecare membru să ştie exact ce are de făcut. Astfel vor fi evitate eventualele conflicte iar atunci când fiecare va fi interesat de binele echipei şi nu al său, individual, proiectul va prospera cu siguranţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu