Pages

Ads 468x60px

Social Icons

miercuri, 18 iulie 2012

Care ar trebui sa fie cunostintele de baza ale unui content writer?

În ultimii ani, aşa cum este şi firesc, asistăm la o expansiune incredibilă a online-ului, şi practic totul se mută cu paşi repezi, de la job până la petrecerea timpului liber, pe internet. Astfel, au apărut noi meserii, complet diferite de cele tradiţionale, gen content writing, care au început să fie îmbrăţişate de cât mai multă lume.


De unde acest exod spre online?

Internetul reprezintă, deocamdată cel puţin, singurul loc în care nu există cenzură totală şi în care fiecare îşi poate exprima opinia fără să fie oprit din a face acest lucru. Totodată, mulţi oameni au renunţat la birourile lor de la serviciu pentru a lucra direct de acasă. De ce? Pentru că lucrul de acasă presupune un anumit grad de confort şi te scuteşte totodată de prezenţa unui şef stresant. O astfel de meserie, ce se dezvoltă tot mai mult în ultimul timp şi la noi în România, este cea de content writing. Aparent simplă, această îndeletnicire a fost ridicată la gradul de artă de unii web-masteri, însă, pentru moment, content writing-ul este caracterizat de amatorism pentru că fiecare crede că poate să scrie cu uşurinţă câteva rânduri. Însă nu totul este la fel de facil precum pare.

Pentru ca cineva să devină content writer, trebuie să aibă câteva cunoştinţe de bază, câteva aptitudini fără de care această meserie este aproape imposibil de practicat.

În primul rând, un scriitor în online trebuie să cunoască gramatica la perfecţie. De asemenea, limba engleză este şi ea foarte necesară, având în vedere că majoritatea siteurilor sunt scrise în această limbă.

De reţinut că un content writer fără o cultură generală vastă este aproape inutil pentru că articolele redactate  nu vor atrage pe nimeni dacă nu sunt incitante şi nu oferă informaţiile pe care le caută citittorii.

Un alt aspect foarte important e acela că, dat fiind faptul că totul se desfăşoară în online, scriitorul de articole web trebuie în mod obligatoriu să ştie şi ceva informatică (adică mai mult decât să închidă şi să deschidă un calculator sau să piardă timpul pe mess). Menţionez că acest lucru este esenţial deoarece mulţi angajatori au pretenţia ca un content writer să uploadeze singur articolul redactat.

Totodată, capacitatea de sinteză şi analiză este şi ea necesară pentru că cei mai mulţi bani din articolele online vin din editoriale, reportaje, etc.

Bineînţeles că acestea sunt doar câteva elemente de bază ce trebuiesc avute în vedere pentru cei care se hotărăsc să devină content writeri. Pe lângă acestea, un scriitor în online trebuie să ştie şi câteva tehnici SEO, dar asta deja într-o postare viitoare.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu