Pages

Ads 468x60px

Social Icons

joi, 12 iulie 2012

Cu ce se ocupa un content writer?

Potrivit unei definiţii general acceptate, content writer-ul este persoana care asigură conţinut (texte) pentru siteurile web. Nu trebuie să se facă aici confuzie între un jurnalist şi un content writer deşi în aparenţă ambii fac cam acelaşi lucru. Meseria de content writer sau scriitor articole web a apărut odată cu internetul existenţa acesteia fiind practic condiţionată de evoluţia mediului online.





Deşi mulţi nu fac diferenţă între un scriitor de articole web şi un ziarist sau blogger, diferenţele sunt uriaşe. În primul rând, un ziarist în print nu trebuie să cunoască nimic despre tehnicile de aranjare în pagină, aceasta fiind treaba editorului. De altă parte, un content writer îşi culege singur informaţiile, îşi scrie textul şi tot el hotărâşte ce cuvinte vor fi scrise în Bold sau Italic, cum va aranja imaginile sau câte paragrafe va insera în articol.

O altă diferenţă majoră este că un content writer trebuie să aibă cunoştinţe temeinice despre SEO (optimizarea motoarelor de căutare). Adică el nu se mulţumeşte să scrie trei cuvinte ci se interesează cum să procedeze ca articolul său să fie indexat cât mai favorabil de Google. Pentru aceasta, trebuie să fie atent să introducă cuvintele cheie potrivite, să nu le repete prea mult, să găsească sinonime, etc.

Paradoxal, munca unui content writer este mai mult matematică decât artă, cu toate că abilităţile literare nu ar trebui să lipsească unui scriitor desăvârşit de articole web. Cei care practică această meserie fac tot timpul calcule atunci când scriu un articol, pentru că în cazul în care se greşeşte, spre exemplu densitatea cuvintele cheie, totul se duce de râpă.

De asemenea, meseria de content writer nu este chiar aşa uşor de învăţat pentru că o asemenea disciplină nu este în şcoală şi nici cursuri de acest fel nu prea se organizează. Practic, această meserie se învaţă de unul singur, studiind fiecare părticică a internetului. Plus că niciodată nu poţi spune că ştii totul despre content writing pentru că ce ieri era nou mâine se va dovedi învechit.


2 comentarii: